Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Imobilul care adăpostește Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat cu finanțare din PNRR

Primăriei capitalei a anunțat luni, 8 mai 2023, faptul că imobilul care adăpostește Teatrul Bulandra va fi consolidat și restaurat cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul Renovării. 

Proiectul, depus de UAT Municipiul București prin Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a clădirii publice situată în B-dul Schitu Măgureanu, nr. 1, Sector 5, București.

Valoarea finanțării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 65.378.065,87 lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna februarie 2023 va fi implementat până în luna februarie 2026.

Clădirea a fost construită în anul 1935, iar în anul 1937 a fost adăugat corpul din B-dul Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată 06 - bulevardul Haussmannian Elisabeta-Kogălniceanu. Imobilul are o suprafață construită desfășurată de 11.872,82 mp. și regimul de înălțime S+P+7E+M cu funcțiune mixtă (la parter sala de spectacole „Liviu Ciulei”). 

Sursa: Primăria București

Vizualizări: 192