Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou punct rutier de trecere a frontierei între Romania si Ucraina

Proiectul „ACCES - Elaborare de studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport trasfrontaliere în comunele Bistra Romania si Dilove Ucraina”, proiect finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Ucraina PHARE CBC 2005, în valoare de 97 500 Eur se afla în faza de finalizare. Prin acest proiect s-a urmarit obtinerea setului de documentatii care sa permita realizarea lucrarilor de investitii necesare deschiderii unui punct rutier de trecere a frontierei între Valea Viseului si Dilove.

Beneficiarul, Consiliul Local al comunei Bistra, implementeaza acest proiect în parteneriat cu Consiliul Local al comunei Dilove, Ucraina si Consiliul Judetean Maramures.

Au fost finalizate studiul de analiza trafic, studiul de marketing, studiul de fezabilitate, cel de impact asupra mediului înconjurator si cel de cost-beneficiu.

Aceste studii vor permite identificarea surselor de finantare pentru realizarea viitoarelor lucrari de investitii în infrastructura de granita, care sa sprijine cresterea economica prin punerea în valoare a potentialului local si regional, facilitand relatiile socio-economice reciproce.

În perioada urmatoare se vor mai desfasura doua seminarii:

  • În data de 08.11.2008 la Bistra
  • În data de 22.11.2008 la Dilove


Informatii suplimentare la sediul Primariei Bistra,
Tel. 0262-369107; fax: 0262-369220
E-mail: primariabistra@artelecom.net
Persoana de contact: Vasile Bumbar, primar

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 80