Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi modificări la ghidul privind digitalizarea IMM-urilor

*** Update 08.05.2023, ora 11.00: MIPE a republicat vineri, 5 mai 2023, știrea privind modificarea ghidului, împreună cu corrigendum-ul. Pentru mai multe detalii click aici.

** Update 19.04.2023, ora 15.00: Știrea inițială a fost ștearsă de pe site-ul MIPE. Reprezentanții MIPE au declarat pentru fonduri-structurale.ro că vor republica știrea, împreună cu corrigendum-ul.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat astăzi, 19 aprilie 2023, corrigendum-ul numărul 5 la ghidul specific pentru apelul de proiecte numărul 1 – Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale, aferent Investiției  I3 – Scheme de ajutor pentru sectorul privat, din cadrul Componentei C9 – Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare a Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Ca urmare a aprobării Ordonanței de urgență nr. 18/2023 privind cadrul de desfășurare a sprijinului financiar și tehnic acordat de sistemul financiar-bancar în procesul de autorizare și derulare a fondurilor destinate beneficiarilor programelor gestionate de MIPE, se reglementează participarea instituțiilor financiar-bancare din România, alături de MIPE pentru implementarea proiectelor în relația cu beneficiarii Măsurii 1 Schemă de minimis și schemă de ajutor de stat în contextul digitalizării IMM-urilor.

Potrivit comunicatului oficial, este necesară ajustarea, completarea și modificarea Ghidului specific prin intermediul unui Corrigendum care să asigure:

  • introducerea în preambulul Ghidului specific a Ordonanței de urgență nr. 18/2023;
  • completarea capitolului DEFINIȚII (partener bancar, cont de tranzit, cont special distinct, perioada de durabilitate a investiției);
  • completarea capitolului 8. IMPLEMENTAREA PROIECTULUI, MONITORIZAREA ȘI CONTROLUL, cu prevederile Ordonanței de urgență nr. 18/2023, privind Mecanismul financiar de implementare al proiectelor, fluxul financiar aferent operațiunilor, monitorizarea și raportarea;
  • introducerea Anexei nr.8 – Model contract de finanțare pentru a fi comunicat din timp potențialilor beneficiari de finanțare din PNRR, Măsura 1.

Cererile de finanțare depuse deja în platforma proiecte.pnrr.gov.ro vor fi evaluate în formatul depus. În acest sens, până la acest moment au fost depuse 192 de proiecte.

* Până la publicarea știrii, documentul nu fusese publicat de site-ul MIPE. Vom reveni cu corrigendum-ul cand va fi publicat.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 3255