Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Vest: Sprijin financiar pentru pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente viitoarelor proiecte strategice de infrastructură finanțate din fonduri europene în Regiunea Vest - apelul 2

Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest a publicat marți, 28 martie 2023, Metodologia de selecție a fișelor de proiect depuse pentru pregătirea de documentații tehnico-economice cu finanțare din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT), aferente proiectelor de infrastructură pentru perioada 2021-2027 - apelul 2.

Se acordă sprijin financiar în vederea pregătirii documentațiilor tehnico-economice pentru depunerea de proiecte strategice de infrastructură care să fie finanțate din fonduri europene în cadrul perioadei de programare 2021-2027, conform OUG 88/2020, actualizată.

Este vorba despre proiecte publice strategice în domeniile Mobilitate urbană și Infrastructură rutieră de interes județean, inclusiv variante ocolitoare și/ sau drumuri de legătură la nivelul Regiunii Vest.

Alocarea financiară orientativă aferentă Regiunii Vest pentru pregătirea de proiecte este de 4,5 milioane lei, cu posibilitatea unei suplimentări ulterioare.

Selecția fișelor de proiect se va realiza la nivel regional, de către ADR Vest, în baza Metodologiei, conform Ghidului Solicitantului pentru Programul Operațional Asistență Tehnică. 

În cadrul acestui apel de proiecte pot aplica pentru finanțare primăriile municipiilor reședință de județ, respectiv consiliile județene din Regiunea Vest, singure sau în parteneriat cu alte autorități publice locale.

Fișele de proiect trebuie transmise către ADR în format electronic, pe adresa de e-mail pregatireproiecte@adrvest.ro, până în data de 06.04.2023, ora 23:59.

Cei care beneficiază de sprijin financiar pentru realizarea documentațiilor au obligația de a depune cereri de finanțare pentru realizarea investițiilor în perioada de programare 2021-2027.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta prin e-mail: pregatireproiecte@adrvest.ro sau telefonic: 0256/ 491.923.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 226