Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

OPEN DAYS- ZIUA REGIUNILOR

Între 6 şi 9 octombrie 2008 a avut loc la Bruxelles ediţia a 6-a a evenimentului OPEN DAYS - Săptămâna Europeană a Regiunilor şi Oraşelor, organizat de Comitetul Regiunilor şi DG pentru Politica Regională din cadrul Comisiei Europene.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) organizează un eveniment similar la Bucureşti, din dorinţa de a populariza conceptul de dezvoltare regională, de a promova potenţialul de dezvoltare a celor 8 regiuni din România şi de a creşte gradul de conştientizare a publicului cu privire la Politica regională şi de coeziune europeană şi la problemele dezvoltării regionale durabile.

Vă invităm, deci, la Bucureşti, luni, 13 octombrie, în Piaţa Enescu, între orele 12.00-18.00, la „Open Days - Ziua regiunilor”, unde reprezentanţii Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională vă vor prezenta avantajele competitive ale fiecărei regiuni, oportunităţile de investiţii şi proiectele importante derulate sau aflate în desfăşurare. Veţi putea admira arta meşteşugarilor din fiecare regiune şi o expoziţie de lucrări de pictură ale copiilor din şcolile de artă pe tema “Regiunea mea”. Dezbaterea “Idei şi acţiuni pentru dezvoltarea regiunilor” va aborda o tematică generoasă: dezvoltarea durabilă a regiunilor, răspunsurile regionale la schimbările climatice, surse de energie alternativă, coeziunea socială, dezvoltarea sectorului privat, cooperarea teritorială şi Carta Verde a Coeziunii Teritoriale, care va fi prezentată la începutul acestei luni de Comisia Europeană. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor va prezenta programele cu finanţare europeană şi guvernamentală pe care le gestionează, inclusiv programele PHARE cu componentă de mediu iar la standul ”Coltul verde” veţi găsi informaţii, exemple de proiecte şi publicaţii pe problematica mediului, a schimbărilor climatice şi a energiei regenerabile. “Cafeneaua investitorilor” îi aşteaptă pe invitaţii interesaţi de programe şi proiecte regionale, care vor putea sta de vorbă în toată tihna, la o cafea şi o brioşă, cu reprezentanţii Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională, ai MDLPL, ai altor instituţii participante la eveniment.

Vă aşteptăm cu drag,

Echipa “Open Days – Ziua Regiunilor



Descarca invitatia

Vizualizări: 85