Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Un nou contract semnat pentru lucrări de reparații la infrastructura feroviară

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a anunțat joi, 9 februarie 2023, semnarea unui nou contract pentru lucrări de reparații la infrastructura feroviară. Contractul a fost semnat de CFR. 

„Compania ajunge astfel la un total de 126 de contracte semnate pentru modernizarea și repararea infrastructurii feroviare cu o valoarea totală estimată de 3,1 miliarde de euro, din totalul de 3,4 miliarde de euro alocați prin PNRR.”, a declarat ministrul.

Prin contractul semnat se urmărește ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea gradului de siguranță a circulației pe 41,83 km din cadrul tronsonului de cale ferată Tecuci-Iași. 

Valoare contractului este de 163 de milioane lei (fără TVA), iar lucrările sunt de tip Quick Wins.

Constructorul are la dispoziție 18 luni pentru a finaliza lucrările pe cele 10 Loturi (Lot 1: Tutova - Zorleni; Lot 2: Bârlad - Zorleni; Lot 3: Bârlad - Banca; Lot 4: Zorleni - Banca; Lot 5: Zorleni – Crasna).

Reparațiile pe Loturile 6-10 se vor desfășura pe mai multe tronsoane cuprinse între Banca și Crasna.

Constructorul va achiziționa și va înlocui o serie de componente ale suprastructurii căii ferate: șine, traverse, aparate de cale, piatră spartă.

Sursa: Facebook Sorin Grindeanu

Vizualizări: 136