Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Au fost semnate primele 7 contracte pentru amenajarea de trasee cicloturistice

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au semnat miercuri, 25 ianuarie 2023, primele 7 contracte de finanțare prin componenta C 11 – Turism și cultură din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Contractele de finanțare, în valoare totală de 206.985.394,06 lei, vizează realizarea a 426,09 km de trasee cicloturistice pe digurile cursurilor de apă administrate de Administrația Națională Apele Române” (ANAR), prin structurile teritoriale ale acesteia, respectiv Administrațiile Bazinale de Apă Banat, Crișuri, Jiu, Mureș și Olt. Aceste diguri sunt intabulate și se află în proprietatea publică a statului român.

„Traseele de cicloturism vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a precizat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Traseele cicloturistice vor străbate unități administrativ-teritoriale din județele Arad (29,08 km), Bihor (180,20 km), Dolj (25,30 km), Harghita (45,05 km), Mureș (34 km), Satu Mare (4,09 km) și Timiș (108,37 km).

Potrivit comunicatului oficial, în perioada următoare, Ministerul Dezvoltării va încheia și contracte de finanțare cu autorități ale administrației publice locale care au depus cereri de finanțare pentru realizarea unor trasee mixte, în vederea creșterii accesibilității zonelor turistice, valorificând, în mod sustenabil, elementele de patrimoniu și peisaj natural și cultural.

Cu un buget de 247,5 milioane de euro, în cadrul acestei componente, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura amenajarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 314