Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi organizează 16 dezbateri publice între APL și ONG-uri din Capitală

Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sector 3, au demarat o serie de 16 Ateliere de Lucru, incluse în proiectul „Noul București, O capitală a tuturor”. 

Planificate pentru perioada ianuarie - septembrie 2023, aceste Atelierele de Lucru urmăresc îmbunătățirea colaborării și a parteneriatului dintre autoritățile publice locale și ONG-uri și încurajarea unei mai bune transparențe decizionale. Totodată, aceste dezbateri vor contribui activ la identificarea soluțiilor și parteneriatelor care să favorizeze creșterea calității vieții cetățenilor Capitalei. 

Pe pilonul de economie socială și incluziune, startul Atelierelor de Lucru a fost dat de dezbaterea din 19 ianuarie 2023, cu reprezentanții Direcției generale de asistență socială a Municipiului București, pe tema „Serviciile sociale dedicate grupurilor vulnerabile. Integrarea pentru viață independentă. Parteneriatul public-privat”, care va fi urmată de cea din data de 09 februarie 2023, cu reprezentanții  DGASPC Sector 3, pe tema „Economia socială și potențialul pentru inserția socio-profesională a grupurilor vulnerabile”. 

Pe axa de economie circulară și dezvoltare durabilă, primele dezbateri, pe tema „Unde ne aflăm cu problematica deșeurilor?” sunt planificate pentru data de 26 ianuarie 2023, cu reprezentanții Primăriei Municipiului București și, respectiv pentru data de 02 februarie 2023, cu reprezentanții Primăriei Sectorului 3 și ai Direcției Generale De Salubritate Sector 3.

Proiectate pentru a crește capacitatea ONG-urilor de a se implica în promovarea dezvoltării incluzive și durabile a Capitalei și a Sectorului 3, Atelierele de Lucru fac parte din proiectul „Noul București – O capitală a tuturor”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În cadrul proiectului „Noul București, O capitală a tuturor”, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi, Primăria Municipiului București și Primăria Sector 3, intenționează să contribuie la îmbunătățirea colaborării și a parteneriatului dintre administrația publică locală și ONG-uri. Astfel, cu cele două instituții vor fi organizate câte 8 ateliere de lucru, desfășurate până în perioada ianuarie - septembrie a anului 2023. Temele de dezbatere se vor concentra pe domenii precum: servicii sociale, economie socială, ocupare și inserție socio-profesională a grupurilor dezavantajate, educație de mediu și managementul inteligent al deșeurilor, economie circulară. 

Pentru mai multe informații: contact@atelierefarafrontiere.ro

Sursa: Ateliere Fără Frontiere

Vizualizări: 130