Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Economiei: La începutul lunii martie deschidem un nou apel pentru încă 150 de milioane de euro pentru industria prelucrătoare

Florin Spătaru, Ministrul Economiei s-a aflat săptămâna trecută într-o deplasare oficială în județul Prahova.

În cadrul deplasării sale, ministrul a vizitat Salina Slănic Prahova, sucursală a Societății Naționale a Sării, companie în portofoliul Ministerului Economiei, unde s-a discutat despre planurile de modernizare a salinei. Potrivit comunicatului oficial, pentru anul în curs sunt planificate consolidarea puțului liftului din salină și achiziționarea unei noi combine, care va dubla producția de sare. Ministrul a promis că va sprijini compania în realizarea strategiei de dezvoltare și va discuta cu ceilalți membri ai Guvernului, astfel încât aceasta să includă și modernizarea infrastructurii feroviare industriale.  

La Camera de Comerț demnitarul s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri și a vorbit despre măsurile de sprijin pentru industrie implementate de Ministerul Economiei, în special despre schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, subliniind nevoia companiilor pentru astfel de măsuri.

„Aproape 100 de companii au trimis proiecte pentru granturile puse la dispoziție de Ministerul Economiei prin schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare. 26 dintre acestea au reușit să obtină punctaj de 100% la criteriile de eligibilitate. Cererea foarte mare mă motivează să continui sprijinul pentru industria prelucrătoare. La începutul lunii martie deschidem un nou apel pentru încă 150 de milioane de euro, iar din 2024 schema de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare va deveni schema multianuală, cu un fond de sprijin majorat la 500 de milioane de euro/an”, a declarat ministrul.

Sursa: Ministerul Economiei

Vizualizări: 804