Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă-canal în județul Caraș-Severin

Ministrul Marcel Boloș a semnat joi, 19 ianuarie 2023, alături de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, un contract ce vizează 14 unități – administrativ teritoriale. Astfel, județul Caraș-Severin va avea parte de investiții de peste 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de apă-canal. 

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare și va asigura conectarea la rețeaua de apă pentru 14.450 locuitori și acces la canalizare pentru 8.289 locuitori.

Prin investițiile cuprinse în acest proiect se continuă procesul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată realizat în etapa 2007–2013 și se propun investiții în extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare în zonele rurale urmărindu-se astfel:

  • Asigurarea accesului la serviciul public de alimentare cu apa de calitate în aria de proiect, controlată microbiologic şi furnizata în condiţii de siguranţă;
  • Creşterea nivelului colectării şi epurării apelor uzate în 11 de aglomerări urbane şi rurale;
  • Optimizarea funcţionării şi operării sistemelor de apă şi canalizare în 13 de sisteme de alimentare cu apă şi 11 aglomerări urbane şi rurale.

Conform comunicatului oficial, în urma implementării proiectului, rata de conectare la serviciul public de alimentare cu apă va crește de la 93% la 100%, iar nivelul de conectare la serviciile de canalizare și epurare va ajunge de la 94% la 100%.

Printre componentele de investiții incluse în proiect se numără: 8 staţii tratare/clorinare apă, 26 staţii de pompare apă, 211,9 km reţele distribuţie, 59,8 km conductă aducţiuni,1 sursă de apă, 9 foraje captare, 9 rezervoare înmagazinare apă, 109,5 km reţele de canalizare, 47 staţii de pompare apa uzată noi, 19 km conducte de refulare, 7,8 km colectoare noi, 1 instalaţie de uscare nămol SEAU, 2 sisteme SCADA.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 29