Împreuna pentru valorizarea patrimoniului turistic
Fundatia ACTIVITY pentru resurse umane si dezvoltare durabila din Resita anunta lansarea oficiala a proiectului „Între baba Caia si nestematele pamântului”, proiect derulat în parteneriat cu Universitatea „E. Murgu” din Resita si Primaria din Veliko Gradiste, Serbia, finantat de Uniunea Europeana prin Programul România – Serbia PHARE CBC 2006 .
Lansarea proiectului va avea loc in data de 8 octombrie, ora 14.00 în sala B4 a Universitatii „Eftimie Murgu” din Resita.
Scopul proiectului este ”îmbunatatirea calitatii standardelor de viata din regiunile proiectului prin promovarea turismului tematic, sprijinirea si extinderea retelei de cooperare durabila între operatorii de turism din zona transfrontaliera si stimularea dezvoltarii turismului”.
Activitatile ce se vor derula pe parcursul acestui proiect sunt:
- Identificarea operatorilor de turism din zonele proiectului;
- Realizarea a 3 sesiuni de instruire, teoretica si practica;
- Sustinerea unei pagini web gestionate de ambii parteneri în vederea diseminarii si utilizarii mai eficiente a rezultatelor proiectului, în limbile româna, sârba si engleza;
- Realizarea unei expozitii finale cuprinzând fotografiile reprezentative ale activitatilor practice ale proiectului;
- Realizarea brosurii bilingve „Stânci si minerale în istoria Banatului Montan”, cuprinzând obiectivele turistice, 3 pachete turistice propuse dar si un „Cod al sigurantei turistului” în vederea promovarii unui turism durabil;
- Realizarea a 3 tipuri de pliante de promovare a 3 trasee turistice, 2 pentru Caras Severin si unul pentru Serbia;
- Realizarea unui film necomercial de promovare (15 minute) a unuia din trasee;
- Organizarea unei Conferinte finale: „Stânci si minerale în istoria Banatului Montan” si publicarea interventiilor expertilor si operatorilor.
Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni.
Detalii suplimentare pot fi furnizate de Fundatia ACTIVITY pentru resurse umane si dezvoltare durabila
320075 Resita, Str. Pandurilor nr. 13 , tel: 0255 210532, 0741 250 670, fax: 0255 220607
Sursa: MDLPL