Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost semnat primul contract prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a participat marți, 27 decembrie 2022, la Craiova, la evenimentul de semnare a primului contract de finanțare prin schema de ajutor de minimis „Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale" de către Softronic Craiova, lansată de Ministerul Economiei în luna noiembrie.

Schema de ajutor de minimis, care are prevăzut un buget de 30.000.000 lei, se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor sau/şi recuperarea materialelor, precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură.

În urma depunerii cererii de finanțare, Softronic Craiova, un producător de locomotive, cu capital românesc, care îşi propune să devină un jucător de top în Europa în domeniul producției de locomotive electrice, este prima firmă declarată câştigătoare.

„Mă bucur că prima firmă care beneficiază de schema de ajutor de minimis este o firmă românească. Vreau să felicit Softronic atât pentru semnarea acestui contract, cât și pentru proiectele ambițioase pentru fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul, şi pentru menținerea a 600 de angajați chiar şi-n aceşti ani grei cu crize suprapuse. De asemenea, vreau să lansez un apel către companiile româneşti să depună proiecte pentru cele 3 scheme de ajutor de stat începute de Ministerul Economiei anul acesta, scheme care vor continua şi în 2023”, a conchis ministrul Spătaru.

Pentru mai multe detalii referitoare la schema de ajutor de minimis click aici.

Sursa: Ministerul Economiei

Vizualizări: 298