Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi ghiduri de finanțare pe Programul Regional Vest 2021-2027, publicate în consultare publică

ADR Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Vest 2021-2027, a lansat vineri, 23 decembrie 2022, în consultare publică noi variante draft ale Ghidurilor solicitantului de finanțare, aferente PR Vest 2021-2027.

1. Sprijin pentru universitățile publice

Obiectivul apelului de proiecte îl reprezintă asigurarea accesului nediscriminatoriu la educația de calitate, condiții moderne de învățare și dezvoltarea aptitudinilor studenților, în corelare cu specificul economic regional.

Beneficiari eligibili: Universități de stat, care au sediul social și/sau desfășoară activități de învățământ superior în Regiunea Vest.

Activități eligibile

  • Dotarea cu active corporale: mobilier și echipamente necesare pentru dotarea laboratoarelor universitare și a infrastructurii de specialitate, în acord cu noile tendințe educaționale și tehnologice;
  • Dotarea cu active necorporale, inclusiv active relaționate de dezvoltarea unei infrastructuri digitale: programe informatice, licențe software, brevete, biblioteci digitale, platforme digitale pentru predarea online etc;
  • Achiziția de servicii de creștere a calității și de accesibilitate la educație;
  • Lucrări de modernizare/reabilitare/extindere a infrastructurii de învățământ, inclusiv a infrastructurilor sportive asociate, în cazuri temeinic justificate și în procent limitat (maxim 40% din valoarea totală eligibilă a proiectului).

Bugetul apelului este de 21 milioane euro. Valoarea minimă eligibilă a proiectului este de 250.000 euro și valoarea maximă este de 4.500.000 euro. Contribuția solicitantului la finanțarea investiției este de minim 2% din valoarea totală eligibilă a investiției, respectiv suma cheltuielilor eligibile incluse în proiect.

Calendar estimativ:

  • martie 2023 - Publicare ghid;
  • iunie 2023 – decembrie 2023 - Depunere proiecte.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS. 

Descarcă ghidul

2. Eficiență energetică în clădirile publice

Obiectivul apelului de proiecte este îmbunătățirea performanțelor energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul clădirilor din mediul urban în vederea combaterii schimbărilor climatice.

Beneficiari eligibili:

  • Unități administrativ-teritoriale din Regiunea Vest: județe, municipii (inclusiv zona urbană funcțională Timișoara) și orașe;
  • Instituții publice locale;
  • Instituții de învățământ superior de stat;
  • Parteneriate între aceste entități.

Activități eligibile

  • Îmbunătățirea izolației termice, modernizarea termică a anvelopei clădirii;
  • Îmbunătățirea sistemului tehnic al clădirii (instalații): ex. achiziția de echipamente de încălzire și răcire eficiente energetic, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare;
  • Utilizarea surselor regenerabile de energie, în măsura în care sunt concepute și dimensionate pentru consumul propriu al clădirii, integrate cu alte tipuri de acțiuni ți într-un procent limitat;
  • Campanii de informare, educație și conștientizare cu privire la optimizarea consumului de energie în gospodărie.

Bugetul apelului este de 46,65 milioane euro. Valoarea minimă eligibilă a proiectului este de 500.000 euro și valoarea maximă este de 2.500.000 euro. Contribuția solicitantului la finanțarea investiției este de minim 2% din valoarea totală eligibilă a investiției, respectiv suma cheltuielilor eligibile incluse în proiect.

Calendar estimativ:

  • martie 2023 - Publicare ghid;
  • iunie 2023 – august 2023 - Depunere proiecte.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația electronică MySMIS. 

Descarcă ghidul

Perioada de consultare publică pentru cele două Ghiduri de finanțare menționate mai sus este de 30 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul ADR Vest, din 23.12.2022, (ora 12:00) și până în data de 23.01.2023 (ora 12:00).

Observațiile și propunerile se pot trimite la adresa de e-mail: consultare@adrvest.ro.

Pentru informații suplimentare, puteți contacta Biroul de HelpDesk din cadrul ADR Vest: telefon/ fax: 0256-491.923, e-mail: helpdesk@adrvest.ro.

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 1555