Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

51 de proiecte propuse spre finantare in cadrul Programului de Cooperare Romania-Bulgaria 2007-2013

51 de proiecte au fost depuse la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera de la Calarasi (în cadrul caruia se afla Secretariatul Tehnic Comun al Programului) pentru a fi evaluate în vederea finantarii din cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013. Acest apel de proiecte s-a derulat în perioada 9 iulie – 30 septembrie 2008.

Dintre proiectele depuse, 5 sunt în domeniul accesibilitatii, 10 în domeniul mediului si 36 în domeniul dezvoltarii economice si sociale.

Apelul s-a adresat exclusiv proiectelor care nu necesita investitii, respectiv propun realizarea de studii si strategii, schimburi de experienta, organizarea de evenimente etc. Toate proiectele trebuie sa fie comune, respectiv sa aiba cel putin cate un partener roman si unul bulgar.

Suma maxima acceptata ca finantare pentru un proiect în cadrul acestui prim apel a fost de 1,5 milioane euro.

Pentru aceasta licitatie au avut posibilitatea de a depune proiecte autoritatile publice locale, regionale sau centrale, organizatiile guvernamentale, universitatile si institutele de cercetare.

Începand cu luna în curs se va derula activitatea de evaluare a proiectelor în vederea selectarii celor care urmeaza sa fie finantate.

Informatii de background

Programul de cooperare transfrontaliera România-Bulgaria are un buget total de 262 milioane de euro pentru cei sapte ani de implementare, din care contributia UE prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) este de aproximativ 218 milioane de euro, iar contributia nationala a celor doua state partenere este de aproximativ 44 milioane de euro. Fondurile sunt alocate pe axe prioritare si domenii majore de interventie, putând fi obtinute pe baza unor proiecte comune între parteneri români si bulgari si printr-o strânsa coordonare cu actiunile realizate în cadrul celorlalte programe operationale nationale din cele doua tari, pentru a asigura o dezvoltare echilibrata a zonei de granita.

Prin acest program se urmareste transformarea regiunii de granita dintre cele doua state într-o zona atractiva prin crearea de noi locuri de munca si a unor conditii mai bune pentru dezvoltarea economica si sociala echilibrata în zona.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 82