Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul „Regiunea Dunăre” 2021-2027 a fost adoptat de Comisie

Comisia Europeană a aprobat la finalul lunii noiembrie Programul „Regiunea Dunăre” 2021-2027. Acesta face parte din Programul de cooperare teritorială europeană, cunoscut și sub numele de Interreg, care a reprezentat o parte importantă a politicii de coeziune începând din 1990. 

Principala misiune a programului este de a creea o platformă instituțională mai bună și un mediu de cooperare transnațională pentru integrarea teritorială, economică și socială.

Noul program ar trebui să se axeze în principal pe domenii tematice care pot fi abordate în mod eficient prin proiecte transnaționale, precum:

  • depopularea;
  • migrația;
  • inegalitățile economice; 
  • dependența energetică;
  • schimbările climatice. 

Toți solicitanții de sprijin din acest program trebuie să includă în proiect parteneri din cel puțin trei țări. Pot participa instituții naționale, regionale sau locale, universități, institute de cercetare, companii private, dar și organizații neguvernamentale.

Bugetul noului program Interreg pentru regiunea Dunării este de 266 de milioane de euro. Acesta este finanțat din fonduri europene și are ca scop sprijinirea dezvoltării și implementării de proiecte de cooperare care să contribuie la dezvoltarea unei regiuni dunărene mai inovatoare, mai durabile și mai sociale și la îmbunătățirea guvernanței regionale pentru a face față provocărilor comune.

Descarcă programul

Sursa: interreg-danube.eu

Vizualizări: 397