Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a deschis apelul pentru inițiative bilaterale dedicate rezidențelor artistice în cadrul Programului RO-CULTURA

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, a anunțat marți, 6 decembrie 2022, lansarea apelului pentru inițiative bilaterale dedicate rezidențelor artistice în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale, finanțat prin Granturile SEE 2014 - 2021.

Apelul pentru inițiative bilaterale este deschis în perioada 6 decembrie 2022 – 30 septembrie 2023 și își propune să întărească cooperarea bilaterală dintre artiști din România și Statele Donatoare pe durata unei rezidențe artistice de 1-4 săptămâni organizate, exclusiv, în România, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein.

Parteneriatul bilateral este obligatoriu, iar artiștii vor colabora la realizarea unei noi creații artistice din domenii precum: arte performative, arte vizuale, muzică, literatură, abordări interdisciplinare. Rezidența se va finaliza cu o prezentare publică a proiectului bilateral (concert, atelier, etc.).

Bugetul total alocat apelului de inițiative bilaterale este de 50.000 de euro. Finanțarea se acordă în baza sumelor forfetare pentru transport, cazare și diurnă în funcție de perioada și locația de desfășurare a rezidenței artistice.

Dosarul de rezidență va fi depus de o entitate privată din România sau din Statele Donatoare și va include participarea unuia sau a maximum doi artiști pentru care se asigură cheltuieli forfetare. Se încurajează cooperarea trilaterală, astfel că, în cazul entităților care trimit doi artiști în cadrul rezidenței, unul dintre aceștia trebuie să fie, obligatoriu, din Ucraina.

Cererea de finanțare, însoțită de toate documentele necesare, se transmite într-un singur e-mail la adresa bilateral@ro-cultura.ro.

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 274