Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primul proiect ISPA din Romania, finalizat la Satu Mare

Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila KORODI, a participat luni, 29 septembrie, la Satu Mare, la predarea primului proiect ISPA din Romania finalizat in intregime.

Proiectul, care are ca obiect reabilitarea retelelor de apa si ape uzate, are o valoare de 37,3 milioane euro, din care 26,5 milioane euro fonduri de preaderare ISPA si 10,8 milioane euro cofinantare a municipalitatii Satu Mare printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

In cadrul lucrarilor, in sectorul apei potabile s-au instalat 6 km de conducte, au fost inlocuite conductele existente, reabilitate instalatiile electrice, pompele si refacute 15 puturi. De asemenea, a fost reabilitata statia de tratare rezolvandu-se astfel problema concentratiei de mangan si fier din apa potabila.

In sectorul de ape uzate a fost reabilitata statia de epurare, a fost instalata o treapta de dezinfectie cu ultraviolete inainte de deversarea apelor in Somes si a fost realizata o instalatie de cogenerare, care produce atat energie electrica, cat si termica.

In cadrul proiectului, au fost reabilitati cca 13 km retea de canalizare si 7 statii de pompare.

Sursa: Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile

Vizualizări: 109