Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Regional București-Ilfov 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană!

Programul Regional București-Ilfov 2021-2027 a primit astăzi, 7 decembrie 2022, aprobarea oficială din partea Comisiei Europene prin Decizia 9211/2022.

Programul are la bază o alocare UE de aproximativ 586 milioane de euro, la care se va adăuga o cofinanțare națională substanțială. Bugetul total al programului depășește 1,4 miliarde Euro, ceea ce înseamnă o creștere de trei ori a finanțării destinate Regiunii București-Ilfov, față de perioada anterioară de programare.

Programul își propune stimularea inovării și creșterea inteligentă și sustenabilă a economiei regiunii. ADRBI va avea acces la fonduri europene pentru digitalizare și întreprinderi dinamice, care trebuie folosite pentru investiții ce sprijină competitivitatea și susțin o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii. Sume importante vor fi alocate de asemenea pentru proiectele „verzi”, pentru promovarea mobilității urbane sustenabile, ca parte a tranziției către o economie cu zero emisii de dioxid de carbon, dar și pentru îmbunătățirea accesului la educație, formare și învățare, inclusiv la distanță și online.

Un element-cheie în implementarea programului va fi capacitatea autorităților locale de a aborda diferitele probleme în mod integrat, prin intermediul strategiilor teritoriale.

De asemenea, grija pentru mediu va fi o temă orizontală pentru toate investițiile, aplicarea principiului DNSH și imunizarea la schimbările climatice fiind elemente-cheie pentru orice proiect finanțat din Program.

Descarcă programul 

Sursa: ADRBI

Vizualizări: 766