Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansată cererea de propuneri Erasmus+ 2023!

Comisia Europeană  a lansat miercuri, 23 noiembrie 2022, cererea de propuneri pentru anul 2023 în cadrul programului Erasmus+. 

Obiectivul general al programului este de a sprijini, prin învățarea pe tot parcursul vieții, dezvoltarea educațională, personală și profesională a persoanelor care își desfășoară activitatea în domeniul educației, formării, tineretului și sportului, atât în Europa, cât și în afara ei, contribuind astfel la o creștere economică durabilă, la crearea de locuri de muncă de calitate, la coeziunea socială, la stimularea inovării și la consolidarea identității europene și a cetățeniei active. Programul reprezintă astfel un instrument esențial pentru crearea unui spațiu european al educației și pentru sprijinirea implementării cooperării strategice europene în domeniul educației și formării, cu agendele sale sectoriale aferente. De asemenea, programul este esențial pentru promovarea cooperării în domeniul politicii de tineret din cadrul Strategiei UE pentru tineret 2019-2027, precum și pentru dezvoltarea dimensiunii europene în sport.

Orice organism public sau privat activ în domeniul educației, formării, tineretului și sportului poate solicita finanțare în cadrul programului Erasmus+.

Acțiuni cheie:

  • Mobilitatea persoanelor în scopul învățări;
  • Cooperarea între organizații și instituții;
  • Sprijin pentru elaborarea de politici și pentru cooperare;
  • Acțiunile Jean Monnet.

Bugetul total alocat prezentei cereri de propuneri este estimat la 3 393,17 milioane euro.

Pentru mai multe detalii puteți accesa rubrica noastră alte finanțări.

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1497