Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Schimb de experienta si încurajarea comunicarii pe teme culturale

Vineri, 26 septembrie 2008, la Scoala Ion Creanga din Iasi, a avut loc o sesiune de comunicari cu tema Educatia pentru valori culturale de o parte si de alta a Prutului. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului de cooperare transfrontaliera Cultura individuala si colectiva – valoare europeana, finantat de Uniunea Europeana prin Programul de Vecinatate România – Moldova 2004 – 2006, Phare CBC 2005 si derulat în parteneriat cu Liceul Mihai Eminescu din Chisinau.

Evenimentul s-a adresat elevilor, cadrelor didactice si specialistilor din diferite institutii de cultura de pe ambele maluri ale Prutului, având ca scop realizarea unui schimb de experienta si încurajarea comunicarii pe teme culturale între participanti. Prin realizarea sesiunii de comunicari s-a urmarit diseminarea rezultatelor unor proiecte derulate în domeniul educatiei culturale, promovarea bunelor practici în cooperarea transfrontaliera, precum si crearea premiselor pentru initierea de noi parteneriate educationale între scoli si institutii de cultura.

La realizarea evenimentului au colaborat Inspectoratul Scolar al Judetului Iasi, Directia Generala Educatie, Tineret si Sport Chisinau, Complexul Muzeal National „Moldova” Iasi, Muzeul Literaturii Române Iasi si Asociatia Istoricilor din Republica Moldova.

Lucrarile prezentate de participanti vor fi reunite într-un volum.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 159