Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O noua retea nationala ce sprijina activitatile antreprenoriale pentru dezvoltare rurala

În data de 24 septembrie a.c. a fost lansata oficial Reţeaua Naţionala de Dezvoltare Rurala (RNDR), în cadrul primei întâlniri a Comitetului Naţional de Coordonare a RNDR (CNC).

Alaturi de experţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale, au participat reprezentanţii principalelor grupuri de actori implicaţi în procesul de dezvoltare rurala (ministere, agenţii guvernamentale, autoritaţi locale şi regionale, universitaţi, institute de cercetare, muzee, organizaţii civile şi non-profit, grupuri de acţiune locala, grupuri etnice şi minoritare, IMM-uri, ş.a.).

Reuniunea a avut drept scop validarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare, a planului de acţiune precum şi a listei membrilor RNDR.

În cadrul RNDR va fi constituita Unitatea de Sprijin a Reţelei (USR), al carei rol central va fi acela de a acorda sprijin pentru realizarea tuturor acţiunilor propuse pentru implementarea eficienta a Programului Naţional de Dezvoltare Rurala. Totodata, USR va identifica evenimentele ce urmeaza sa se desfaşoare în România sau în afara ţarii, care pot oferi oportunitaţi importante de a face schimb de idei şi experienţa în ceea ce priveşte dezvoltarea rurala.

De asemenea, vor fi sprijiniţi membrii RNDR care doresc sa coopereze în scopul de a dezvolta activitaţi antreprenoriale, în contextul PNDR, cum ar fi: promovarea produselor tradiţionale, crearea şi funcţionarea grupurilor de producatori sau îmbunataţirea şi promovarea facilitaţilor şi serviciilor turistice.

Sursa: Autoritate de Management pentru PNDR

Vizualizări: 90