Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru dezvoltarea strategică și eficiența administrativă a județului Dolj

Consiliul Județean Dolj a obținut o finanțare europeană, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, pentru Proiectul „Dezvoltare strategică și eficiență administrativă – Județul Dolj”.

Proiectul a avut ca obiectiv general optimizarea și eficientizarea proceselor orientate către cetățeni, în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice, prin creșterea performanței în management la nivelul administrației publice a județului Dolj.

Rezultatele implementării proiectului:

  • Elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Dolj 2021-2027;

Domenii principale sunt: dezvoltarea infrastructurii de transport, tehnice și edilitare; sprijin pentru îmbunătățirea serviciilor publice; industria și serviciile competitive și inovatoare; dezvoltarea rurală și agricolă.

  • Implementarea serviciului electronic de urbanism și amenajarea teritoriului – competență partajată a CJ Dolj;

Servicii de urbanism disponibile online: acorduri prealabile pentru lucrări în zona drumurilor județene sau pentru efectuarea de lucrări în clădirile de patrimoniu județean; comunicări privind începerea sau încheierea lucrărilor de construire/desființare; licențe de transport; cereri pentru emiterea certificatelor de urbanism sau a autorizațiilor de construire.

  • Elaborarea Strategiei de Turism a Județului Dolj 2021-2027;

În acest sens, Strategia de Turism a Județului Dolj a fost lansată joi, 13 octombrie 2022, printr-un eveniment organizat la Centrul „Constantin Brâncuși“, la care au participat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, alături de numeroși exponenți ai instituțiilor de cultură, ai administrației publice, reprezentanți ai principalelor industrii asociate turismului, precum și ai organizațiilor neguvernamentale.   

Printre principalele sale rezultate, Strategia de Turism a Județului Dolj a condus la conturarea unui portofoliu cu peste 200 de proiecte și acțiuni care vor susține dezvoltarea acestui sector în toate zonele tematice esențiale: de la turismul istoric și cultural la natură și aventură (ecoturism, turism rural, cicloturism), gastronomie și enologie, turismul de afaceri și evenimente, precum și turismul sportiv. De asemenea, tot în cadrul acestui demers, a fost definită identitatea vizuală a Doljului ca destinație turistică și a fost stabilită politica de promovare. 

  • Instruirea a 22 de persoane din cadrul CJ Dolj în domeniul fundamentării deciziilor și în planificarea strategică pe termen lung;
  • Instruirea a 35 de angajați ai CJ Dolj în domeniul utilizării serviciului electronic de urbanism și amenajarea teritoriului.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ana-Maria Apetrei, 

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: Facebook Consiliul Județean Dolj

Vizualizări: 175