Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Apel lansat pentru reabilitarea/renovarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat lansarea apelului de proiecte necompetitiv „Reabilitarea/Renovarea Infrastructurii Sociale pentru persoanele cu dizabilități” din cadrul Componentei 13 - Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR), Investiția I.2 - Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, ținta 395 - Servicii comunitare modernizate pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general este reprezentat de creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate și prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate.

Solicitanţi eligibili: Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene/ locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti sau unitățile administrativ-teritoriale (UAT), prin serviciile publice de asistenţă socială (SPAS)/ direcțiile de asistență socială (DAS).

Parteneri eligibili sunt:

  • furnizori de servicii sociale privaţi, acreditați în condiţiile legii: organizații neguvernamentale care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi;
  • furnizori de servicii sociale publici, acreditaţi în condiţiile legii: unități administrativ-teritoriale (UAT), prin serviciile publice de asistenţă socială (SPAS).

Bugetul estimativ al apelului este 11.250.000 euro ( 55.380.375 lei fără TVA).

Proiectele se vor derula pe o perioadă de 2 ani: 2022-2024.

Grupul ţintă al proiectului este alcătuit din persoane adulte cu dizabilități din comunitate; persoane adulte cu dizabilități asistate în instituții de tip rezidențial.

Calendar apel: 

  • Termen estimat lansare apel de proiecte: 10 octombrie 2022
  • Termen depunere proiecte: 11 octombrie 2022 – 10 noiembrie 2022
  • Termen estimat evaluare proiecte: 11 noiembrie 2022-26 decembrie 2022

Termen estimat semnare contracte de finanțare: 27 decembrie 2022 – 30 decembrie 2022

Apelul necompetitiv pentru selecția proiectelor se lansează prin platforma electronică dedicată PNRR. 

Descarcă ghidul

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Vizualizări: 385