Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat lansarea apelului de proiecte competitive „Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități”, în cadrul Componentei 13 - Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Investiția I.2 - Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, ținta 396 - Noi servicii comunitare pentru persoanele cu dizabilități.

Obiectivul general este creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități instituționalizate și prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi, concomitent cu dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru viaţă independentă şi integrare în comunitate. 

Solicitanţi eligibili: Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene/ locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti sau unitățile administrativ teritoriale (UAT), prin serviciile publice de asistenţă socială (SPAS)/ direcțiile de asistență socială (DAS).

Parteneri eligibili:

- furnizori de servicii sociale privaţi, acreditați în condiţiile legii: organizații neguvernamentale care desfăşoară activităţi în domeniul protecţiei persoanelor cu dizabilităţi;

- furnizori de servicii sociale publici, acreditaţi în condiţiile legii: unități administrativ-teritoriale (UAT), prin serviciile publice de asistenţă socială (SPAS) / direcțiile de asistență socială (DAS) ; Direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţene/ locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

În situația în care Solicitantul este DGASPC județean sau local al sectoarelor Municipiului București partenerul poate fi UAT prin DAS/SPAS sau ONG.

În situația în care Solicitantul este UAT prin DAS/SPAS partenerul poate fi DGASPC județean sau local al sectoarelor Municipiului București sau ONG.

Buget total estimativ este de 38.900.000 euro ( 191.493.030 lei fără TVA).

Pot obține finanțare următoarele tipuri de proiecte:

  • tipul I – 1 centru de zi (la standardele nZEB)
  • tipul II – 1 centru de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu (la standardele nZEB)
  • tipul III – 1 centru de servicii de asistență și suport (la standardele nZEB)
  • tipul IV – 1 centru de zi (la standardele nZEB+)
  • tipul V – 1 centru de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu (la standardele nZEB+)
  • tipul VI – 1 centru de servicii de asistență și suport (la standardele nZEB+) ce poate acorda finanțarea pentru maxim doua tipuri de proiecte care vizează servicii sociale diferite per solicitant.

Calendar apel:

  • Termen estimat lansare apel de proiecte: 10 octombrie 2022
  • Termen depunere proiecte: 11 octombrie 2022 – 10 noiembrie 2022
  • Termen estimat evaluare proiecte: 11 noiembrie 2022-26 decembrie 2022
  • Termen estimat semnare contracte de finanțare: 27 decembrie 2022 – 30 decembrie 2022

Apelul competitiv pentru selecția proiectelor se lansează prin platforma electronică dedicată PNRR. 

Descarcă ghidul

Ana-Maria Apetrei,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Muncii și Solidarității Sociale

Vizualizări: 1188