Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru reabilitarea Secţiei de Psihiatrie a Spitalului Județean din Focșani

Ieri, 3 octombrie 2022, au fost demarate lucrările de execuție pentru proiectul „Reabilitare energetică şi lucrări conexe Spitalul Judeţean de Urgență ”Sf. Pantelimon” Focşani, Secţia Psihiatrie şi Boli infecţioase şi Secţia Dermatologie, O.R.L., Oftalmologie”, cu clădirea Secției de Psihiatrie din Str. Comisia Centrală nr. 15 B.

Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea eficienței energetice, prin derularea de lucrări de intervenție cu scopul termoizolării celor două corpuri de clădiri, modernizării instalației de preparare și distribuire a agentului termic și a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalației de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte lucrări conexe.

Valoarea totală a proiectului este de 12.104.509 lei.

„În urma reabilitării și modernizării acestor secții ale Spitalului, atât pacienții, cât și personalul medical vor beneficia de condiții mult îmbunătățite de tratament, de confort și siguranță”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Termenul de finalizare al proiectului este decembrie 2023.

Sursa: Consiliul Județean Vrancea

Vizualizări: 168