Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezbatere publică pe marginea proiectului de schemă de ajutor de stat HoReCa2

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului organizează în ziua de vineri, 07.10.2022, ora 11:00, o Ședința Publică având ca temă dezbaterea Proiectului pentru Schema de ajutor de stat și componentele acesteia HORECA 2.

În conformitate cu art. 8 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare, și ținând cont de faptul că sala de ședințe are o capacitate de maximum 20 de persoane:

  • participarea persoanelor interesate la ședința publică se va face în ordinea de precădere dată de interesul asociațiilor legal constituite în raport cu subiectul ședinței publice, stabilită de persoana care prezidează ședința publică, în limita locurilor disponibile;

  • cei interesați să participe la ședința publică vor transmite o solicitare pe adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro, cu numele unei singure persoane delegată să participe din partea organizației pe care o reprezintă, până în data de 06.10.2022, orele 12:00;

  • confirmarea accesului în sală va fi transmisă pe e-mail în data de 06.10.2022.

Timpul alocat luărilor de cuvânt pentru fiecare vorbitor va fi stabilit în funcție de numărul total al celor care vor participa la ședința publică.

Reamintim faptul că proiectul de schemă a fost lansat spre consultare publică la 30 septembrie 2022. Prin schema de ajutor de stat se are în vedere acordarea de sprijin financiar din fonduri publice naționale pentru întreprinderile mici și mijlocii și întreprinderile mari din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, agențiilor de turism licențiate și ghizilor de turism atestați, a căror activitate economică a fost afectată de conflictul armat din Ucraina.

Schema va permite înscrierea electronică în cadrul a doi piloni, respectiv:

  • Pilonul 1 – compensarea creșterii cheltuielilor totale în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022 față de cele aferente aceleiași perioade a anului 2021, cu excepția cheltuielilor cu energia electrică și/sau gaz, creșteri de costuri generate de criza războiului din Ucraina. 

  • Pilonul 2 – compensarea cu maxim 30% din creșterea costului eligibil cu energia electrică și/sau gaz în perioada 1 februarie 2022 – 31 decembrie 2022, creșteri de costuri generate de criza războiului din Ucraina

Propunerile și recomandările referitoare la proiectul de schemă de ajutor de stat supus dezbaterii, pot fi transmise pe adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro până în data de 06.10.2022.

Sursa: MAT

Vizualizări: 494