Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CJ Suceava implementeaza proiectul "Centru transfrontalier de instruire pentru afaceri"

Consiliul Judetean Suceava, în parteneriat cu Administratia Regionala de Stat Cernauti implementeaza proiectul „Centru Transfrontalier de Instruire pentru Afaceri”, finantat prin Programul de Vecinatate România – Ucraina, componenta PHARE CBC 2006, Prioritatea 1 - Promovarea dezvoltarii socio-economice locale, Masura 1.2 - Cooperarea economica transfrontaliera.

Proiectul are o valoare de 202.016 Euro, cofinantarea Consiliului Judetean Suceava fiind de 22.000 Euro.

Obiectivul general al proiectului îl reprezinta îmbunatatirea legaturilor economice transfrontaliere si instruirea mediului de afaceri în vederea dezvoltarii economice durabile. Proiectul îsi propune amenajarea unui Centru Transfrontalier de Instruire pentru Afaceri, în incinta Centrului Economic Bucovina, obiectiv aflat în vecinatatea „Aeroportului Stefan cel Mare Suceava”. Astfel, se vor amenaja patru sali din pavilionul expozitional al Centrului Economic Bucovina, în care se vor organiza patru module de instruire, cu urmatoarele teme:

1. Instruirea tinerilor pâna în 30 de ani în initierea unei afaceri;
2. Instruire privind transferul tehnologic, modalitati de protejare a marcilor si inventiilor;
3. Instruire privind modalitati de relansare a activitatii economice traditionale în Bucovina;
4. Instruire privind elaborarea unui proiect cu finantare externa la nivelul agentilor economici din judetul Suceava si regiunea Cernauti.

Un alt punct important al proiectului îl constituie organizarea Târgului transfrontalier “Produs în Bucovina” si a conferintei cu tema „Dezvoltarea parteneriatului prin cooperare economica transfrontaliera”.

În cadrul proiectului, în data de 04.09.2008 s-a organizat o întâlnire cu reprezentanti ai Administratiei Regionale de Stat din Cernauti, la sediul Consiliului Judetean Suceava, ocazie cu care s-au prezentat obiectivele, activitatile si rezultatele asteptate în urma implementarii proiectului. Perioada de implementare a proiectului este 22.08.2008-22.10.2009.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 109