Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Biserică-monument istoric din Ocnele Mari, restaurată prin POR

Printr-un proiect cu finanțare europeană, derulat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, monument istoric cu o vechime de aproape cinci sute de ani, a fost consolidată, restaurată și integrată în circuitul turistic, conform unui comunicat al ADR Sud-Vest Oltenia publicat miercuri, 10 august 2022.

Intervențiile au constat în consolidarea infrastructurii, refacerea și completarea zidăriei perimetrale, refacerea volumetrică a bisericii, a turnului-clopotniță, a turlei peste altar și a șarpantei din lemn. De asemenea, a fost restaurată pictura interioară, a fost realizată instalația electrică, a fost montat sistemul de încălzire prin pardoseală, s-a intervenit pentru eliminarea umidității și au fost refăcute finisajele, tâmplăria interioară și exterioară.

La exterior, a fost refăcut zidul care împrejmuiește incinta, a fost realizat sistemul de drenaj, s-a intervenit pentru sistematizarea verticală a terenului, au fost realizate alei de acces, plantații decorative și a fost montată o instalație de iluminat arhitectural.

Proiectul a avut o valoare totală de 11,8 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 11,6 milioane de lei. Investițiile au fost derulate în cadrul Axei Prioritare 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 148