Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Clujul poate pierde 80 de milioane de euro din fonduri europene

Clujul poate pierde 80 de milioane de euro din fonduri europene dacã nu se înfiinteazã Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã, necesarã pentru buna functionare a polului national de crestere. Aceasta a fost tema discutiei care a avut loc în data de 11 septembrie, la Cluj, între ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor László BORBÉLY, secretarul de stat în MDLPL, Anna HORVÁTH si reprezentanti ai primãriei Cluj.

„Cei 7 poli nationali desemnati de Guvern trebuie sã realizeze o strategie de dezvoltare urbanã care sã se axeze nu numai pe oras dar si pe zonele din imediata apropiere a acestuia. Pentru aceasta este necesarã înfiintarea Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitarã, care reprezintã o asociere între oras si zonele din împrejurimile acestuia si sã se înfiinteze un grup de lucru care sã monitorizeze strategia de dezvoltare a polului de crestere. Acest grup de lucru are sarcina de a realiza un plan de actiune, o strategie de dezvoltare, prin consultare publicã, în colaborare cu societatea civilã”, a explicat ministrul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor.

În cadrul discutiei, ministrul László BORBÉLY si secretarul de stat Anna HORVÁTH au prezentat liniile generale ale politicii polilor de crestere, precum si detaliile legate de accesarea fondurilor disponibile pe axa 1 a POR. Aceastã axã beneficiazã de o alocare financiarã orientativã în valoare de 1,4 miliarde euro. Din aceste fonduri, un pol national de crestere ar putea accesa aproximativ 80 de milioane de euro.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 101