Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansat Atlasul Economic al României, un instrument destinat investitorilor români și străini care vor să dezvolte afaceri în țara noastră

Am lansat, astăzi (n.r. 4 august), Atlasul Economic al României, un instrument extrem de util pentru investitorii români și străini care vor să dezvolte afaceri în țara noastră. Este vorba mai exact despre o platformă unde vor fi încărcate informații economice și sociale relevante pentru a fi configurată o imagine cât mai clară asupra oportunităților de investiții într-o regiune sau alta pe teritoriul României. Datele ce se vor regăsi pe această harta economică a României vor servi, printre altele, și la construcția unei strategii de dezvoltare, în funcție de polii de competitivitate identificați prin acest nou sistem electronic”, a transmis joi, 4 august 2022, ministrul economiei Florin Spătaru, la conferința de închidere Proiectului “Dezvoltarea capacității instituționale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7”.

 În cadrul proiectului “Dezvoltarea capacității instituționale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7”,  autoritatea centrală a elaborat Documentul de Politică Industrială ce reflectă preocupările referitoare la revitalizarea, consolidarea şi diversificarea bazei industriale a României prin creşterea competitivității sale, prin îmbunătăţirea capacităţii de inovare la nivelul întreprinderilor, utilizarea eficientă a resurselor naturale disponibile şi o specializare inteligentă, care  să conducă la realizarea de produse industriale cu valoare adăugată mare.

Proiectul “Dezvoltarea capacității instituționale a Ministerului Economiei – SIPOCA 7” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă – SIPOCA 7 și are un buget de 9.816.257,52 lei, fiind implementat în perioada 10.08.2016 – 09.08.2022.

Sursa: Ministerul Economiei 

Vizualizări: 345