Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Zona pietonală din centrul stațiunii Horezu, amenajată cu bani europeni

Cu fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, Primăria orașului Horezu a demarat un proiect care vizează conservarea și promovarea identității locale, prin amenajarea zonei pietonale din centrul istoric al stațiunii și crearea unui spațiu emblematic, cu o suprafață de aproape 5.800 mp, se arată într-un comunicat al ADR Sud-Vest Oltenia publicat miercuri, 27 iulie 2022.

Prin proiect vor fi realizate pavaje din granit care vor reproduce la scară largă motive tradiționale din olăritul horezean, precum cocoșul sau spirala, va fi realizată o fântână arteziană care va avea ca temă vasele de lut, vor fi amplasate un foișor, pergole și bănci, va fi construit un loc de joacă pentru copii și va fi montat un ceas monumental, cu structură metalică.

De asemenea, va fi amenajat un spațiu deschis, fără mobilier urban, unde vor putea fi organizate evenimente în aer liber. Va fi modernizat sistemul de iluminat public și vor fi amplasați stâlpi în stil clasic, în armonie cu arhitectura clădirilor și spațiul pietonal. Zona centrală va dispune de reţea Wi-Fi si sistem de sonorizare, precum și de panouri de informare turistică, tip totem, cu afișaj electronic.

Proiectul are o valoare totală de 5,5 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 5,3 milioane de lei, asigurată prin POR 2014-2020. Investițiile sunt derulate în cadrul Axei prioritare 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (investiţii în infrastructura de turism).

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 121