Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri nerambursabile pentru proiecte de dezvoltare urbana

Anna Horvath secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice s-a întâlnit marti, 9 septembrie 2008, la Bruxelles, cu Anasstasios Bugas, directorul Unitătii România din cadrul Comisiei Europene cu care a discutat despre stabilirea polilor de crestere.

„Politica polilor de crestere face posibilă trecerea de la o dezvoltare monocentrică, la una policentrică si deserveste dezvoltarea echilibrată a României si a celor 8 regiuni într-un sistem în care si orasele care au o polulatie mai mare de 10.000 de locuitori joacă un rol important”, a precizat secretarul de stat, Anna Horvath.

Pin Hotărârea de Guvern din 27 august 2008 au fost aprobati cei sapte poli nationali de dezvoltare: Constanta, Timisoara, Ploiesti, Craiova, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi – orase prin Programul Operational Regional 2007-2013 au posibilitatea să atragă câte 80 milioane de euro, fonduri structurale nerambursabile, dacă pregătesc proiecte viabile.

„Pentru o dezvoltare echilibrată, pe lângă polii nationali, MDLPL propune desemnarea a 12 poli regionali, poli care ar putea să acceseze fiecare în jur de 23 de milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare urbană. Orasele care au o populatie mai mare de 10 mii de locuitori ar avea la dispozitie în jur de 400 milionae de euro”, a subliniat Anna Horvath.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 138