Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNRR: Ghidul aferent apelului pentru dotarea cu echipamente a cabinetelor de planificare familială, în consultare publică

Ministerul Sănătății a lansat săptămâna trecută, în consultare publică, Ghidul Beneficiarului și documentele suport aferente proiectului care vizează dotarea cu echipamente a cabinetelor de planificare familială, cu finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

În cadrul sub-investiției vor fi dotate și/sau reabilitate 119 de cabinete de planificare familială existente.

Aplicanții pot fi orice entitate publică care deține o unitate sanitară în cadrul căreia există cabinet de planificare familială. De asemenea, sunt eligibile și entitățile publice care dețin o unitate sanitară în cadrul căreia există cabinet de ginecologie și pentru care conducătorul unității completează o declarație pe propria răspundere prin care își asumă că va derula și activități specifice planificării familiale prin cabinetul de ginecologie.

Prin intermediul acestei Investiții vor fi sprijinite acțiuni specifice realizării de renovări și/sau dotări pentru cabinetele de planificare familială. Se pot finanța proiecte care conțin doar componenta de echipamente sau ambele componente. În acest sens, un proiect poate conține:

  • „Componenta echipamente” presupune selectarea dintr-o listă de echipamente a pozițiilor care prezintă interes și pentru personalul de la unitatea sanitară unde este prezent cabinetul de planificare familială deține competențe, cu o valoare estimată de 323.077 lei fără TVA echivalentul a 65.630 euro fără TVA. Dotarea minimă și obligatorie pentru fiecare cabinet de planificare familială.
  • „Componenta renovare” sub forma unui grant financiar la dispoziția beneficiarului în valoare de maxim 49.227 lei fără TVA echivalentul a 10.000 de euro fără TVA.

Lansarea apelului va avea loc, conform ghidului, în luna septembrie 2022, urmând ca cererile să fie transmise până la data de 20 ianuarie 2023.

Pentru mai multe informații puteți consulta fișa de proiect dedicată

Descarcă ghidul

Observațiile pot fi transmise până la data de 22 iulie 2022, ora 14:00, la adresa de e-mail consultari.apeluri@ms.ro.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Sănătății

Vizualizări: 847