Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mostenirea culturala ca potential de dezvoltare transfrontaliera

Muzeul Judetean Satu Mare, în parteneriat cu Universitatea de Stat Transcarpatia din Ucraina deruleazã, în cadrul Programului de Vecinãtate România-Ucraina 2004-2006, proiectul „Mostenirea culturalã ca potential de dezvoltare transfrontalierã”.

Proiectul, având o valoare totalã de 63.530 euro si o duratã de implementare de 12 luni, este derulat în România prin Ministerul Dezvoltãrii Lucrãrilor Publice si Locuintelor ca Autoritate Contractantã si Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalierã Suceava (BRCT Suceava). Proiectul are ca obiectiv general dezvoltarea cooperãrii transfrontaliere în vederea relevãrii mostenirii comune socio-culturale, legatã de istoria si mediul local, realizatã prin integrarea valorilor culturale si dezvoltarea dialogului între diverse grupuri din regiunile învecinate ale frontierei.

Obiectivul specific al proiectului îl reprezintã întãrirea legãturilor profesionale transfrontaliere între specialistii în domeniul patrimoniului cultural, precum si între institutiile de culturã si învãtãmânt, prin initierea unor actiuni culturale în domeniul cercetãrii si protectiei mostenirii culturale.

Activitãtile principale ale proiectului sunt: cercetãri în arhive documentare, reperarea obiectivelor arheologice, cercetarea patrimoniului istoric, etnografic si valorile naturii, executarea de fotografii aeriene, organizarea unei tabere de cercetãri pluridisciplinare, organizarea unei expozitii de fotografii aeriene, editarea a trei micromonografii si a catalogului „Patrimoniul multietnic”, organizarea unei sesiuni stiintifice româno-ucrainene, organizarea de seminarii informative si amenajare a douã muzee locale.

Informatii suplimentare pot fi obtinute de la dl. Dr. Viorel Ciubotã, manager proiect, la secretariatul Muzeului Judetean Satu Mare (tel: 0261/737526, fax: 0261/768761, e-mail: muzeusm@gmail.com)
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 106