Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansarea Proiectului „Spiritul Dunarii”

Muzeul de Arta Constanta organizeazã marti, 16 septembrie 2008, ora 11.00, la sediul Muzeului de Artã Constanta din B-dul Tomis, nr. 82-84, o conferintã de presã prilejuitã de lansarea proiectului “Spiritul Dunarii” – Fluviul Dunarea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, finantat de Uniunea Europeanã prin Programul Phare CBC România-Bulgaria 2006. În cadrul evenimentului vor fi prezentate informatii privind derularea proiectului si privind rezultatele asteptate în urma implementãrii acestuia. Participarea reprezentantilor media la eveniment este liberã, pe bazã de confirmare.

Proiectul “Spiritul Dunarii” – Fluviul Dunarea, factor generator de sinergii locale si transfrontaliere, derulat de Muzeul de Artã Constanta în parteneriat cu Galeria de Artã Ruse, Bulgaria si cu Muzeul “Dunarii de Jos”, Calarasi, avînd o valoare totalã de 54,955 euro, îsi propune sã contribuie la intensificarea cooperarii transfrontaliere culturale si a cunoasterii reciproce între comunitãtile oraselor Constanta, Cãlãrasi si Ruse, cu impact direct asupra valorificãrii si evidentierii elementelor specifice Dunarii.

Beneficiarii directi ai proiectului sunt comunitatile locale din cele trei orase, turistii si vizitatorii muzeelor partenere, precum si autoritãtile publice si alti actori ai dezvoltãrii locale cu responsabilitãti în domeniile economic, cultural si educational.

Principalele activitãti care urmeazã a fi desfãsurate în cadrul acestui proiect vizeazã: cercetarea si documentarea în domeniile de interes, organizarea unui concurs de fotografie, promovarea elementelor de identitate prin intermediul unei expozitii itinerante în 4 orase (Constanta, Cãlãrasi, Ruse si Silistra) si a volumului “Spiritul Dunãrii” si consolidarea cadrului comun CBC.

Proiectul se va desfasura pe o perioadã de 12 luni.

Persoana de contact pentru confirmarea participãrii si obtinerea de informatii suplimentare: Calciu Lucia – Muzeul de Arta Constanta, membru în echipa de implementare, tel: 0241 617012, e-mail: arta@cjc.ro.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 88