Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Precizări ale ADR Vest în contextul anchetei Parchetului European în România

În contextul apariției informațiilor în spațiul public cu privire la ancheta Parchetului European în România, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a transmis ieri, 29 iunie 2022, un comunicat de presă, făcând precizări referitoare la vizita reprezentanților Parchetului.

Conform ADR, procurorii nu au vizat activitatea Agenției sau persoane din cadrul instituției, nefiind interogate sau investigate persoane din Agenție. De asemenea, imaginile cu sumele de bani ridicate și prezentate în materialele video nu au fost filmate la sediul Agenției.

Prejudiciul total de 5 milioane de euro nu a fost realizat de cele cinci firme care au implementat proiecte prin ADR Vest. Conform ADR, acest lucru nu ar fi fost posibil în contextul în care valoarea totală a celor cinci contracte vizate este de aproximativ 500.000 de euro. Verificarea posibilității ca în spatele celor care au depus și implementat proiectele să fie alte persoane care au avut alte interese nu face parte din activitatea ADR, legile si procedurile dau un mandat clar cu privire la limitele pe care ADR Vest le are pentru investigarea firmelor, se arată în comunicat.

Agenția menționează o bună colaborare cu anchetatorii și punerea la dispoziția acestora a documentelor care au fost solicitate.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 202