Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POC: 15 milioane de euro pentru asigurarea securității cibernetice a sistemelor TIC și a rețelelor informatice

AM POC a anunțat ieri, 6 iunie 2022, deschiderea celui de-al treilea apel de proiecte aferent Acțiunii 2.3.2 – Asigurarea securității cibernetice a sistemelor TIC și a rețelelor informatice. Codul apelului în aplicația MySMIS va fi POC/1019/2/4/. Ghidul solicitantului, în baza căruia se vor finanța proiectele depuse, a fost aprobat prin Ordinul ministrului fondurilor europene cu numărul 864/02.06.2022.

Perioada de depunere a proiectelor este 07.06.2022, orele 09.00 - 06.07.2022, orele 17.00.

Proiectele finanțate în cadrul apelului 3 vor urmări dezvoltarea infrastructurii și a capacității de gestionare a riscurilor în domeniul securității cibernetice și a capacității de reacție la incidente cibernetice prin:

  • Constituirea şi operaționalizarea sistemului național de securitate cibernetică
  • Dezvoltarea infrastructurii cibernetice existente prin adăugarea de componente de securitate cibernetică care sa permită creșterea capacității de reacție la incidente de Securitate in sensul definit in cadrul ghidului
  • Dezvoltarea de aplicaţii destinate asigurării securităţii cibernetice a infrastructurilor cibernetice de interes national
  • Dezvoltarea de instrumente software destinate identificării vulnerabilităților la nivel de software și firmware
  • Dezvoltarea entităților CERT în sectorul public și privat
  • Crearea cadrului necesar realizării de audit-uri de securitate.
  • Dezvoltarea capabilităţilor de răspuns la incidente cibernetice în sectorul public şi privat.
  • Extinderea cadrului necesar realizării de audit-uri de securitate.
  • Dezvoltarea capabilităţilor de cercetare, dezvoltare, inovare în domeniul securităţii cibernetice folosind tehnologii de inteligenţă artificială și machine learning.

 În cadrul acestui apel vor fi acceptate proiecte cu valoare maximă nerambursabilă de 15.000.000 euro FEDR, echivalentul în lei –  4.9441 lei la cursul INFOREURO pentru luna iunie 2022. Durata maximă de implementare a proiectului este de cel mult 19 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Cererile de finanțare se vor depune prin aplicația electronică MySMIS2014, cu toate anexele solicitate prin Ghidul Solicitantului.

Descarcă ghidul

Sursa: MIPE 

Vizualizări: 250