Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MIPE: Voucherele sociale vor fi emise începând cu 1 iunie

Începând cu 1 iunie, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va începe procesul de emitere, distribuire și încărcare a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România”, conform unui comunicat al instituției publicat ieri, 30 mai 2022.

Peste 2,5 milioane de persoane aflate în situații de deprivare materială sau risc de sărăcie vor primi tichete pentru achiziția de produse alimentare în valoare de 3,1 miliarde de lei.

Voucherele sociale vor fi acordate în patru tranșe, urmând ca la jumătatea lunii iulie, după evaluarea implementării primei etape, reprezentanții MIPE să adapteze calendarul următoarelor tranșe pentru ca beneficiarii să poată utiliza cât mai urgent voucherele pentru achiziționarea alimentelor și meselor calde. Tichetele vor fi acordate astfel:

  • Tranșa 1: iunie-iulie 2022;
  • Tranșa 2: august-septembrie 2022;
  • Tranșa 3: octombrie-noiembrie 2022;
  • Tranșa 4: decembrie-ianuarie 2023

De asemenea, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. Pentru beneficiarii nou introduși în program vor fi eliberate noi suporturi electronice. Verificarea condițiilor de venit pentru beneficiari se va face exclusiv de către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), conform comunicatului.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 222