Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apelul PNRR ce vizează digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, lansat spre consultare publică

Ieri, 25 mai 2022, Ministerul Educației a lansat spre consultare publică Ghidul solicitantului - Granturi pentru digitalizarea universităților, parte a Componentei C15: Educație din cadrul Programului Național de Reziliență și Redresare. 

În cadrul acestui apel de proiecte solicitanții eligibili sunt instituțiile de învățământ superior acreditate, de stat și particulare.

Alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 234 milioane euro.

Valoarea maximă a grantului

Valoarea totală a grantului se calculează prin însumarea unei sume forfetare pentru dotări de bază (2 milioane de euro/universitate eligibilă) și valoarea produsului costului mediu per student x nr. total de studenți fizici de nivel licență, master, doctorat din universitatea eligibilă.

Plafonul pentru costul mediu per student licență/master/doctorat este stabilit la 200 euro/student, corelat cu 534.000 studenți înmatriculați în anul universitar 2021-2022 la toate ciclurile de studii, toate formele de învățământ, cu taxă și fără taxă, înregistrați la 1 octombrie 2021. 

Valoarea maximă a grantului = 2 mil euro + (200 euro x total nr studenti ciclu licenta, master și doctorat din cadrul universității beneficiare).

Eligibilitatea investițiilor

Investițiile finanțate în cadrul actualului apel vizează măsuri integrate, menite să îmbunătățească infrastructura digitală și să dezvolte competențele studenților și ale cadrelor didactice universitare, prin intervenții precum:

  • crearea si operaționalizarea centrelor digitale universitare;
  • actualizarea, dezvoltarea și implementarea de programe de formare în domeniul competențelor digitale/competențelor digitale avansate;
  • dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale studenților pentru meserii emergente;
  • dezvoltarea de programe de orientare profesională pentru studenți în vederea acoperirii nevoilor din perspectiva ocupațiilor emergente;
  • dezvoltarea de programe de formare a noilor competențe de predare/evaluare în sistem hibrid.

Potrivit ghidului publicat în consultare, apelul de proiecte este unul de tip competitiv, cu termen limită de depunere, iar universitățile eligibile pot transmite online proiectele începând cu data de 09.06.2022, ora 08:00, până cel târziu pe 17.06.2022, ora 16:00.

Descarcă ghidul

Documentul se află în consultare publică în perioada 26 mai - 08 iunie 2022

Pentru mai multe detalii, click aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Educației 

Vizualizări: 1955