Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost aprobată schema de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil pentru transportatori și distribuitori! 300 de milioane de lei pentru aproximativ 3.000 de beneficiari

Executivul a aprobat ieri, 18 mai 2022, în ședința de guvern, schema de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil în contextul situației internaționale, dedicată transportatorilor și distribuitorilor.

Schema de ajutor de stat are un buget alocat de 300 de milioane de lei, pentru un număr estimat de 3.000 de beneficiari. Ajutorul se va acorda sub formă de grant, în valoare de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere, echivalent în lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, bugetul poate fi suplimentat „prin credite de angajament în vederea emiterii angajamentelor legale aferente deciziilor centralizatoare de compensare pentru perioada 2022 - 31 iulie 2023, dar și prin credite bugetare în vederea plății ajutorului de stat acordat în baza deciziilor centralizatoare de compensare pentru respectiva perioadă”.

De asemenea, ajutorul se va acorda pentru combustibilul achiziționat începând cu 30 de zile anterioare publicării în Monitorul Oficial a actului normativ, urmând ca plata efectivă a ajutoarelor să se efectueze până la finalul anului viitor, „ în limita bugetului alocat schemei, în baza dispoziţiilor de plată emise până la 31 decembrie 2022”, a menționat acesta.

Schema de ajutor de stat a fost lansată în consultare publică în data de 3 mai 2022.

Antonia Anton,

fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul României

Vizualizări: 280