Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

6,5 milioane de lei pentru modernizarea unui parc din Băile Olănești prin POR

Cu fonduri europene atrase prin Programul Operațional Regional 2014-2020, autoritățile locale au reușit să schimbe complet înfățișarea parcului din Băile Olănești care se întinde pe o suprafață de aproape 1,2 hectare. Astfel, au fost făcute amenajări peisagistice, au fost plantați zeci de arbori, din mai multe specii, precum cireși japonezi, brazi argintii și arțari roșii, a fost realizat un frumos ceas floral, au fost amplasate bănci, coșuri de gunoi și cișmele, pavajul a fost înlocuit, au fost amenajate căile de acces și au fost montate sisteme moderne de iluminat și irigații.

Parcul are și rețea Wi-Fi, dar și foișoare, locuri de joacă pentru copii, aparate de fitness, mese de tenis și șah, numeroase spații de relaxare și socializare. Turiștii au la dispoziție, la intrare, un punct de informare cu echipament automatizat, un ecran uriaș pe care este afișată harta orașului, cu principalele obiective turistice din zonă.

Punctele de atracție ale Parcului Unirii sunt, însă, fântâna arteziană muzicală, cu jocuri de lumini, iazul creat din piatră de munte și impunătorul ceas urban.

Investițiile au fost derulate în cadrul Axei prioritare 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiții 7.1 – Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia 

Vizualizări: 211