Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul pentru investițiile companiilor afectate de COVID-19 (măsura 4.1.1.) – din nou în consultare publică!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat în această seară o nouă versiune a ghidului solicitantului pentru acțiunea POC 4.1.1. Investiții în activități productive.

Potrivit sintezei modificărilor față de ultima variantă consolidată a ghidului, noile condiții de acces la finanțare includ prevederile anunțate de Florin Jianu, președintele CNIPMMR, și confirmate de Guvern săptămâna trecută. Reamintim că acest apel urma să fie deschis în perioada 21 – 25 martie, dar ministerul responsabil a renunțat la lansare pe ultima sută de metri. Amânarea lansării a fost anunțată urmare a unei întâlniri de săptămâna trecută a primului ministru Nicolae Ciucă cu reprezentanți ai mediului de afaceri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, și secretarul de stat în cadrul MIPE, Csilla Hegedus.

Documentul publicat în această seară introduce următoarele prevederi:

  • Aplicanții în cadrul măsurii nu trebuie să își fi modificat „acționariatul în integralitate începând cu data de 10.09.2021”
  • Criteriile de departajare pentru proiectele cu punctaje egale:
    • Productivitatea muncii în anul 2019 - cifra de afaceri împărțită la numărul mediu de angajați (productivitate mai mare);
    • Procentul de utilaje tehnologice din valoarea totală a grantului (procent mai mare);
    • Locuri de muncă nou create în anul 3 de sustenabilitate (număr mai mare al locurilor de muncă):
    • Data și ora depunerii proiectului.

Conform comunicatului publicat în această seară, propunerile și recomandările pe marginea documentului pot fi transmise la adresa de email: secretariat.poc@mfe.gov.ro într-un termen de 10 zile. Ministerul menționează și că „va reveni cu detalii odată ce a primi decizia Comisiei Europene pentru noua schemă de ajutor de stat.”

Descarcă Ghidul solicitantului (varianta 22.03.2022)

Descarcă Tabel comparativ modificări ghid

Raluca Prelucă,

Fonduri-structurale.ro

Documente
Tabel.docx
Ghid.docx
Vizualizări: 2961