Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

216 milioane de euro pentru România în vederea dotării spitalelor publice, prin REACT-EU

Comisia Europeană a anunțat vineri, 25 februarie 2022, punerea la dispoziție a 642 de milioane de euro în cadrul Asistenței de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU) pentru regiunile din Belgia, Cehia, Polonia și România.

În România, 216 milioane euro vor face posibilă dotarea spitalelor publice cu echipamente medicale și de protecție specifice și îmbunătățirea condițiilor sanitare din școli pentru a proteja mai bine elevii și profesorii de infectarea cu coronavirus.

În Belgia, regiunea Bruxelles primește resurse suplimentare în valoare de 6 milioane euro pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) din sectoarele cele mai afectate de pandemia de coronavirus, precum industria ospitalității, sănătatea și construcțiile. Aceste fonduri vor sprijini, de asemenea, digitalizarea teritoriului pentru a finanța, de exemplu, emiterea electronică a biletelor în sectorul cultural și al turismului.

În Polonia, regiunea Łódzkie primește 26 milioane euro pentru a sprijini IMM-urile, sectorul sănătății și cel al energiei din surse regenerabile. În plus, programul „Polonia digitală” primește 81 milioane EUR pentru proiecte de dezvoltare a unor instrumente informatice inovatoare pentru serviciile publice și pentru digitalizarea generală a administrației publice locale, care includ îmbunătățirea securității cibernetice și formarea personalului administrativ în domeniul competențelor digitale.

În Cehia, „Programul operațional regional integrat” primește un supliment de 313 milioane euro pentru a sprijini dezvoltarea și modernizarea rețelei de furnizori de servicii medicale, pompieri și servicii medicale de urgență.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 210