Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost lansate primele premii europene pentru producția ecologică

Vineri, 18 februarie, Comisia Europeană, Comitetul Economic și Social European (CESE), Comitetul European al Regiunilor (CoR), COPA-COGECA și IFOAM Organics Europe lansează împreună primele premii europene pentru producția ecologică.

Aceste premii vor recunoaște excelența de-a lungul lanțului valoric ecologic, recompensându-i pe cei mai buni și mai inovatori actori din domeniul producției ecologice din UE.

Categoriile aferente celor șapte premii sunt:

  • Categoria 1: Cel mai bun fermier ecologic (femeie) și Cel mai bun fermier ecologic (bărbat)
  • Categoria 2: Cea mai bună regiune organică
  • Categoria 3: Cel mai bun oraș organic
  • Categoria 4: Cel mai bun bio-district organic
  • Categoria 5: Cel mai bun IMM ecologic
  • Categoria 6: Cel mai bun comerciant cu amănuntul de alimente organice
  • Categoria 7: Cel mai bun restaurant organic

Candidaturile se depun în perioada 25 martie-8 iunie 2022.

Comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat: „Constat cumândrie că premiile UE pentru producția ecologică devin realitate. Am depus eforturi susținute pentru a ne asigura că acest lucru se succedă instituirii, începând de anul trecut, a Zilei europene a agriculturii ecologice, pe care o vom sărbători anual la 23 septembrie. Producția ecologică este elementul-cheie care va juca un rol esențial în tranziția către sisteme alimentare durabile și nu putem realiza acest lucru fără diferiții actori din lanțul de aprovizionare ecologic. Aceste premii constituie o ocazie excelentă de a le recunoaște meritele, promovând în același timp exemple de bune practici în întreaga UE. Îi încurajez pe toți actorii din domeniul producției ecologice să candideze.”

Cele șapte premii sunt primul exemplu de premii pentru producția ecologică acordate la nivelul UE și sunt concepute ca o continuare a Planului de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice,  adoptat de Comisie la 25 martie 2021.

Mai mule informații despre premii sunt disponibile aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 139