Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a aprobat un ajutor în valoare de 43,63 milioane euro pentru CFR Călători

Comisia Europeană a anunțat ieri, 8 februarie 2022, aprobarea, în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat, un ajutor în valoare de 43,63 milioane de euro pentru a compensa CFR Călători, cel mai mare operator de serviciu public de transport feroviar de călători din România, pentru prejudiciul suferit din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor restrictive pe care Guvernul a trebuit să implementeze pentru a limita răspândirea virusului.

Această măsură va permite României să despăgubească CFR Călători pentru prejudiciul suferit în perioada 1 aprilie – 31 august 2020 ca urmare directă a restricțiilor în vigoare. Ajutorul va lua forma unei infuzii de capital.

Măsura a fost aprobată în temeiul articolului 107 alineatul (2) litera (b) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, care permite Comisiei să aprobe măsuri de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a compensa companiile pentru prejudiciul cauzat direct de evenimente excepționale, cum ar fi pandemia de coronavirus.

Comisia a constatat că măsura notificată va compensa daunele care sunt direct legate de pandemie. De asemenea, a constatat că măsura este proporțională, întrucât despăgubirea nu depășește ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului. Pe această bază, Comisia a decis că măsura este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europenă

Vizualizări: 170