Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Living Danube Limes caută voluntari pentru reînvierea campaniilor romane de pe Dunăre

În perioada 15.07.2022 – 5.11.2022, în cadrul proiectului Living Danube Limes – „Valorificarea patrimoniului, dezvoltarea turismului durabil și crearea unei rute culturale prin punerea in valoare a moștenirii comune privind fortificațiile romane de pe Dunăre” se va derula o croazieră pe Dunăre, plină de aventuri, cu nava romană lusoria numită „Danuvina Alacris”.

Danuvina Alacris este o galeră romană, construită în întregime din lemn, care are nevoie de un echipaj de 25 de vâslași.

Persoanele interesate să participe în calitate vâslaș, să contribuie la reînvierea trecutului roman al Dunării și să își petreacă 2 săptămâni în compania altor entuziaști ai acestui tip de eveniment, se pot înscrie ca voluntari până pe 15 martie 2022, aici.

Distanța zilnică parcursă de nava „Danuvina Alacris” va fi de maximum 40 de km. Echipajul se schimbă o dată la două săptămâni, în baza unei programări prealabile.

***

Proiectul „Living Danube Limes” a început în luna iulie 2020 și se va derula până în decembrie 2022și are ca obiectiv conectarea, reînvierea, cercetarea, prezervarea și evidențierea fortificațiilor (limes) romane dunărene ca patrimoniu cultural transnational de mare valoare, pentru a crea o fundație puternică pentru un viitor Traseu Cultural European.

Obiectivul specific al programului abordat în cadrul proiectului este 2.2. Îmbunătățirea utilizării durabile a patrimoniului și resurselor naturale și culturale.

Proiectul are un buget total de 3,151,121.20 euro, fiind finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (ERDF), Inded by ERDF, Instrumentul pentru Pre-aderare IPA II și Instrumentul de Vecinătate Europeană ENI-MD.

Vizualizări: 189