Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG privind implementarea Programului de accelerare a dezvoltării IMMurilor, în consultare publică!

Ministerul Economiei a lansat miercuri, 19 ianuarie 2022, spre consultare publică, un Proiect de Ordonață de urgență pentru stabilirea unor măsuri bugetare în vederea sprijinirii sectorului IMM.

Potrivit notei de fundamentare, prin proiectul de OUG se intenționează utilizarea de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a sumelor rambursate de beneficiarii creditelor acordate în cadrul „Programului Româno - Elvețian pentru IMM-uri” (PREIMM) pentru implementarea Programului de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii prevăzut de Legea nr. 346/2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

PREIMM a fost lansat în ianuarie 2014 și a fost implementat de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (în prezent, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului), în parteneriat cu CEC Bank, până la 30.06.2019, beneficiind de un buget total de peste 131 milioane lei. Conform notei de fundamentare a OUG, în cadrul acestui program s-a utilizat integral bugetul alocat creditării IMM-urilor (peste 92 de milioane de lei) și se estimează că sumele acordate sub forma creditelor pentru investiții vor fi rambursate integral de către beneficiarii PREIMM până la 30.06.2026.

Potrivit proiectului de OUG, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență, ministrul antreprenoriatului și turismului va aproba, prin ordin, procedura de implementare a schemei de ajutor de minimis aferentă programului de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii.

Descarcă proiectul de OUG

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de act normativ se primesc in termen de 10 zile de la data publicării, respectiv 19.01.2022, la adresa de e-mail: dezbateri_publice@economie.gov.ro.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Economiei

Vizualizări: 1107