Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul RO-Cultura: Finalizarea etapei II de evaluare a proiectelor depuse pentru sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat cu sprijinul Granturilor SEE 2014 – 2021, a anunțat marți, 18 ianuarie 2022, finalizarea evaluării tehnice și financiare a cererilor de finanțare depuse în cadrul apelului Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă.  

Apelul a fost deschis în perioada 19 iulie – 30 septembrie 2021.

Printre solicitanții eligibili s-au numărat instituțiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), instituțiile publice a căror activitate principală constă în promovarea culturii rome și/sau a incluziunii persoanelor de etnie romă, instituțiile de educație și/sau de cercetare, ONG-urile și IMM-urile din sectoarele culturale și creative.

În cadrul apelului au fost depuse în sistemul electronic EMSC 15 cereri de finanțare în valoare totală de 14.651.450,05 lei (2.973.404,37 euro) reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată. Dintre proiectele înregistrate, 14 proiecte sunt dezvoltate în parteneriat cu entități culturale din România și/ sau Statele Donatoare (13 proiecte implică entități din România, 9 din Norvegia și 2 din Islanda).

În urma evaluării administrative și a eligibilității, 2 proiecte au fost respinse ca neconforme/ neeligibile, iar 13 au fost admise în etapa de verificare tehnico-financiară. Dintre acestea, 12 proiecte au obținut un punctaj mai mare de 70 puncte, iar 1 proiect nu a întrunit pragul minim.

Descarcă listele

Conform prevederilor Ghidului solicitantului, lista finală a proiectelor finanțate în limita bugetului disponibil va fi publicată după parcurgerea ultimei etape de evaluare, respectiv Comitetul de Selecție, care va fi organizat în perioada următoare.

Bugetul alocat apelului de proiecte este de 2.000.000 euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect este cuprinsă între 50.000 euro și 200.000 euro, reprezentând 100% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Sursa: Programul RO-Cultura

Vizualizări: 129