Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

NextGenerationEU: Noi reguli pentru a asigura raportarea transparentă a reformelor și investițiilor pentru redresare și cheltuielile sociale

Au intrat în vigoare noi reguli, care vor asigura raportarea transparentă a reformelor și a investițiilor pentru redresare și cheltuielile sociale în cadrul Facilității pentru redresare și reziliență (RRF), a transmis Comisia Europeană miercuri, 1 decembrie 2021.

Acestea definesc indicatori comuni pentru ca statele membre să raporteze cu privire la performanța generală a planurilor lor de redresare și reziliență. Un nou tablou de bord pentru redresare și reziliență va fi, de asemenea, pus în funcțiune înainte de sfârșitul anului, pentru a arăta progresul implementării planurilor naționale de redresare și reziliență într-un mod transparent, se arată în comunicat.

Noile reguli stabilesc, de asemenea, metodologia privind modul în care Comisia Europeană va raporta cheltuielile sociale ale statelor membre pentru reformele și investițiile incluse în planurile lor de redresare și reziliență. Această raportare va include în special măsuri de politică legate de ocuparea forței de muncă și competențe, educație și îngrijirea copiilor, sănătate și îngrijire pe termen lung și politici sociale. Fiecare măsură socială care include un accent pe copii și tineri și/sau egalitatea de gen va fi, de asemenea, evidențiată în mod specific ca parte a tabloului de bord.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 140