Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități: Granturi în valoare totală de peste 1 milion de lei pentru inițiative civice în 5 orașe

Lidl România și Federația Fundațiile Comunitare din România au lansat cea de-a treia ediție a programului național „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” și oferă granturi în valoare totală de peste 1.225.000 lei pentru inițiative civice în 5 orașe: Botoșani, Buzău, Craiova, Lugoj și Turda.

ONG-uri și grupuri de inițiativă din cele 5 noi orașe pot aplica pentru unul dintre granturile nerambursabile.

Programul este coordonat la nivel național de Federația Fundațiile Comunitare din România prin 5 fundații comunitare din rețeaua federației. Fiecare fundație va acorda prin concurs, finanțări în valoare de 245.000 lei și mentorat, pentru cele mai bune soluții locale la provocări în domeniile mediu și educație

Fundațiile comunitare au stabilit următoarele direcții locale de finanțare:

  • La Botoșani, Fundația Comunitară Iași caută inițiative educaționale curajoase, ambițioase, care inovează domeniul educațional și care aduc plus valoare în comunitate.
  • În Buzău, Fundația Comunitară Buzău vizează inițiative colaborative de educație și mediu care mobilizează comunitatea buzoiană și cresc gradul de implicare civică și comunitară în rândul adulților și în special al tinerilor.
  • La Craiova, Fundația Comunitară Vâlcea caută proiecte de educație pentru mediu care dezvoltă sentimentul de apartenență prin implicare civică și care sădesc obiceiuri sănătoase pentru copii și tineri.
  • La Lugoj, Fundația Comunitară Timișoara așteaptă inițiative colaborative care protejează mediul, îmbunătățesc spațiului urban comun și cresc capacitatea grupurilor și organizațiilor lugojene de a adresa mai bine nevoile comunității.
  • La Turda, Fundația Comunitară Cluj încurajează inițiative de mediu și educație care creează contexte de conectare și învățare intergenerațională și activează un spațiu comun de implicare civică și dialog.

Pentru mai multe informații puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Fondul pentru un viitor mai bun în comunități

Vizualizări: 1357